INSTRUCTORS ZHINENG QIGONG

Inge Baecke

Gent

 

Facebook: Chi Neng in Gent

 

ingebaecke@skynet.be

0478 32 55 36

Adinda Bracke
Wetteren
Adinda.bracke@proximus.be
+32 (0)495/145570
Bruno Cappelle

Ronse

Bruno is orthopedagoog.
Wekelijkse lessen Zhineng Qigong level 1 en 2.
Aangepaste workshops op aanvraag
0487/644 691

Coertjens Lieve

Als instructor sinds 2015 geef ik de opwarming en de Lift Chi Up op vrijwillige basis.

Nadat ik de uitdaging ben aangegaan om een gong van honderd dagen van de LQU te doen, was ik overtuigd om  de opleiding level 1 te  gaan volgen. Sindsdien kom ik meer “thuis” bij mezelf, zit ik minder in mijn hoofd en heb ik meer gemoedsrust. Ik word me ook meer bewust van “aha” momenten. Fysiek heb ik minder last van rugpijnen. Ik voel me meer en meer verbonden met mezelf en met anderen.

Ik wil die rijkdom die ik ontdekt heb, delen met andere mensen. Ondertussen heb ik al vele fijne mensen ontmoet, groepsenergie  ervaren, verbondenheid gevoeld en lief en leed bij een koffietje gedeeld.

Sabine Colaes

Gent

 

Wie ben ik

In 1989 studeerde ik af als arts en startte ik vrijwel onmiddellijk mijn opleiding acupunctuur, eerst bij Liu Wai Sang en daarna bij de BVGA. Op die manier kwam ik in contact met de wondere wereld van Qi.

In 2002 kwam ik toevallig terecht in een workshop Chineng Qi Gong, die geleid werd door Patrica Van Walstijn en Tilla Van Opstal. Ik was er direct door gebeten en startte ijverig met dagelijkse oefeningen thuis.

Stap na stap voelde ik hoe de heilzame werking van deze Qigongvorm me niet alleen op fysiek maar ook op emotioneel en mentaal vlak heel veel soulaas bracht.

Enkele jaren geleden besliste ik zelf de opleiging tot instructor te volgen om deze vorm van ‘Mindfull bewegen’ te kunnen delen met anderen.

 

sabine.colaes@outlook.com

0476/629156

Katrien Hendrickx

Tienen

 

In 2009 was ik bij een boekhouder voor mijn praktijk Xanthé. ‘Out of the blue’ zei hij :“Jij moet Zhineng Qigong gaan doen”. Ik wist niet wat ZNQ was en ging op zoek. Ik kwam terecht bij Tilla en volgde haar lessen. Op mijn vraag gaf Tilla in 2010 de lessenreeks in mijn praktijk in Tienen. Door ZNQ voelde ik energieën die ik nooit eerder had waargenomen. ZNQ verdiepte en versterkte mijn ‘fingerspitzengefühl’. Ik volgde de instructors opleidingen level 1 (2014) en level 2 (2017).

Ik maak mensen graag bewust van energieën en leer hen hoe ze deze kunnen integreren in hun dagelijks leven. In mijn praktijk (yoga, massage, qigong, reflexologie) is ZNQ een constante aanwezige en de basis waarop alles rust.

 

https://www.xanthe.be/

 

katrien.hendrickx@scarlet.be

0494/584952

Erna Janssens

Boortmeerbeek

0495 61 12 69

Kundera Kooiman de Bruin

Achtmaal

kkooimandebruin@gmail.com

 

Nele Laporte

Kortenberg

Gefascineerd door het menselijk lichaam besloot ik op 18-jarige leeftijd verpleegkunde te studeren. Als verpleegkundige werkte ik verschillende jaren op een afdeling intensieve zorgen.

Meer en meer kreeg ik interesse in andere geneeswijzen en kwam ik terecht bij de Traditionele Chinese Geneeskunde en Acupunctuur. Deze opleiding gaf mij een brede theoretische basis.

Met Zhi Neng Qigong verdiep ik mij verder in deze boeiende materie. Omdat ik zelf geloof dat deze zachte maar krachtige meditatieve leer essentieel is voor een goede gezondheid en ontwikkeling, wil ik dit graag met andere mensen delen.

 

nelelaporte.be

nele.laporte@gmail.com

0473671064

Judith Spillemaeckers

Kalmthout

 

Zhi Neng Qigong kan overal,

zèlfs op de werkvloer.

 

Een drukke werkdag heel even onderbreken

om samen met collega’s

bewust de aandacht te brengen naar ons lichaam

met heel eenvoudige bewegingen.

 

Daarna zetten we onze taken verder,

lichaam en geest in balans,

energiek en ontspannen tegelijkertijd,

met ruimte voor onszelf en onze omgeving,

in verbinding met anderen en al wat is,

en dat wèrkt, bijzonder efficiënt…

 

Dankbaar voor mijn werkgever en collega’s

dat ik dit samen met hen mag delen en ervaren.

Dennis Swennen

Eke-Nazareth

 

Enkele weetjes over mezelf

  • Ik heb talrijke lessenreeksen, nationale en internationale workshops gevolgd via het Chi Neng Instituut België en dankzij Chinese leraren op bezoek in Europa.
  •  In 2016 ben ik voor 3 maanden een opleiding in China gaan volgen onder begeleiding van verscheidene Chinese Zhineng Qigong grootmeesters.
  • Ik kan best goed overweg met computers en technologie. Wist je trouwens dat de computer oorspronkelijk gebaseerd is op de principes van de I-Ching? Misschien zo een beetje als een boeddha in wording mét een computer!?
  • Ik entertainde nog ooit in mijn studententijd als DJ duizenden mensen met stevige beats. Ik ben altijd oprecht, maar nooit té serieus. Ze zeggen wel eens dat engelen niet vliegen omdat ze vleugels hebben, maar omdat ze zichzelf licht opnemen.

Just Flowing

dennis@justflowing.com

Annemie Vandebroek

Heusden – Zolder

 

 

Ik ben Annemie Vandebroek
 

ik ben klinisch psychologe

en ik integreer

de oosterse bewegingsleer

en filosofie

binnen psychotherapie

ik zie mijn missie

in het verbinden van

oost en west

mijn visie

in holistisch denken

in bewust worden dat

lichaam en geest

emoties en zingeving

onlosmakelijk

met elkaar verbonden zijn

 

www.annemievandebroek.be

 

van.annemie@hotmail.com

0477 52 12 09

Tilla Van Opstal

Edegem

 

Ik werkte in Antwerpen en had de opdracht samen met mijn collega en vriendin een nieuw computerprogramma op te zetten. Daarvoor moesten we regelmatig samen naar Brussel rijden. Om de uren filestaan te doden, hadden we het over alles behalve business en zo kwamen we terecht bij Chi Neng Qigong. Ik had er nog nooit van gehoord, maar mijn collega had inmiddels een video besteld. Bij gebrek aan apparatuur kon ze die echter thuis niet afspelen. Eind juli 2000 hebben we bij mij thuis samen deze video bekeken. Daarna ben ik onmiddellijk aan een gong begonnen en heb ik in september mijn eerste eendaagse workshop gedaan (de video heeft het huis niet meer verlaten…). Ik wist onmiddellijk dat dit het was: lichaam en geest tegelijkertijd trainen. Mediteren stond al lang op mijn verlanglijstje, doch het gaan zitten en mijn hoofd leegmaken was me tot dan (en tot nu) nog niet gelukt. Na mijn eendaagse heb ik onmiddellijk besloten de opleiding te gaan volgen. Mijn kinderdroom zou gedeeltelijk uitkomen, niet gewoon als juf ‘gym’ geven, maar iets veel waardevollers onderrichten…’

Tilla Van Opstal heeft Zhineng Qigong 20 jaar geleden in België geïntroduceerd. Ze richtte het Chineng Qigong instituut op en organiseert de opleiding tot instructor.

 

www.chineng.be

 

tilla.vanopstal@telenet.be
+32.3.288 45 08

Gretl Van Ourti

Edegem

 

Gretl Van Ourti startte in 2007 met Zhineng Qigong bij Tilla Van Opstal.  Ze ervaarde dadelijk het weldoende effect op haar lichaam en geest. Een jaar later ging ze naar China waar ze les kreeg van enkele leraren van de Daohearts family. Ze volgde de opleiding tot instructor. In de zomermaanden organiseert ze jaarlijks gratis trainingen in het park Hof Terlinden in Edegem (elke dinsdagavond in juli 19u30-20u30 en augustus 19-20u).

 

Lieve Van Sluijs

Wilrijk

Lieve geeft ook les via Klein Geluk (een vereniging voor kankerpatiënten)

ayla.healing@gmail.com

0475 45 28 95

Dominique Verhoeven

Kontich

 

‘Als eeuwige zoeker heb ik eindelijk mijn tenten opgeslagen. Langs wegen die mij leidden naar zowat alle filosofische, psychologische, levensbeschouwelijke, religieuze en esoterische paden, heb ik rust gevonden bij een levensvisie die alle vorige lijkt te omvatten en die mij bovendien de middelen aanreikt om effectief aan de slag te gaan: Zhineng Qigong.

In het traag verworven maar thans overduidelijke besef dat kennis slechts een deel van de levenservaring uitmaakt, wil ik mezelf uitdagen. Wie ben ik eigenlijk? Ken ik mezelf wel? Mijn eigen kennis en levenservaring, samen met de methoden en wetenschap van Zhineng Qigong lijken een geweldig team te vormen op deze tocht.

Mijn ervaring met Zhineng Qigong zou ik heel graag delen met anderen. Deze techniek wordt gekenmerkt door een grote eenvoud, vereist geen hulpmiddelen, geen grote budgetten en is heel effectief.’

 

www.dominiqueverhoeven.be

 

dominique.verhoeven@outlook.com

0473/91 02 78

Martine Vranken

Kessel-Lo

martine.vranken@vlaamsparlement.be

0473530493