HUNYUAN ENTIRETY THEORIE

Zhineng Qigong is een levenswetenschap, gebaseerd op systematische theorieën en methoden.

De Hunyuan Entirety Theory is de belangrijkste onderliggende theorie. Deze theorie stelt dat alles in het universum een ​​manifestatie is van Hunyuan Qi  (de originele energie van  het universum), zichtbaar of onzichtbaar. Ook is alles in het universum met elkaar verbonden, en kunnen verschillende typen en niveaus van qi elkaar beïnvloeden en in elkaar transformeren.

De qi van ons menselijk bewustzijn (Yiyuanti Hunyuan Qi) is het hoogste niveau van qi in het universum. Dit bewustzijn onderscheidt de mens van alle andere levensvormen. Yiyuanti kan een effect hebben op verschillende niveaus van qi en daardoor het leven van de mens verbeteren.

Dr. Pang Ming beschreef de Hunyuan Qi als drie lagen. De eerste laag is materie, dat wat fysiek zichtbaar is. De tweede laag is het onzichtbare bestaan ​​in het universum behalve informatie. Het omvat verschillende soorten energie, zoals warmte, licht, elektriciteit en magnetisme, maar het gaat veel verder dan het westerse wetenschappelijke concept van energie. De derde laag is die van informatie. Het kan worden omschreven als het ‘zijn’ en de kenmerken van alles, dat wil zeggen datgene wat iets onderscheidt van alle anderen.

Beoefenaars van Zhineng Qigong moeten niet alleen de methoden toepassen. Ze zouden het Qi-veld en het bewustzijnsveld moeten gebruiken om samen te smelten met anderen en hun leven bij te dragen aan het opbouwen van een harmonieuze wereld en de evolutie van de mensheid. Dit is de hogere praktijk op Dao-niveau van Zhineng Qigong.

HUN YUAN LING TONG

De vertaling van deze Chinese mantra luidt: “De gedachte heeft zich al gemanifesteerd”. 

Hun yuan verwijst naar de hunyuan qi, de meest pure vorm van qi. 

Ling tong betekent effectief, het behalen van goede resultaten. Ling verwijst ook naar je ware ik. 

Als je je ware ik verbindt met de hunyuan qi en je zet een intentie, dan is de intentie al gerealiseerd.

Hun Yuan Ling Tong door Madhu