Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Herfst-Detox in de Ardennen

vrijdag 15 november 2019 - vrijdag 22 november 2019

Wie zijn we en wat bieden we aan?

De organisatie, begeleiding en uitvoering van deze week ligt in handen van Frank Vervaet en Sabine Colaes. Frank is levenscoach en werkt vooral rond emotionele en energetische healing. Sabine is arts en specialiseerde zich in acupunctuur, homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde. Ze is ook Chi Neng Instructor. Tijdens ons verblijf zal er naast een zuiveringskuur met bijpassende maaltijden en voedingssupplementen ook invulling gegeven worden aan de volledige dag. Uiteraard is iedereen vrij al dan niet aan deze activiteiten deel te nemen. We bieden dagelijks een stiltewandeling aan, ‘ Tussen het eerste en tweede ontbijt is daarvoor een prima moment. Na het tweede ontbijt biedt Sabine een sessie Chi Neng aan, Ideaal om de energie in gans uw lichaam in beweging te brengen. In de namiddag wordt een iets steviger wandeling van ongeveer 2 uur voorzien. Elke avond wordt er een meditatie aangeboden, of een film die binnen het thema past. De maaltijden worden gezamenlijk bereid. Hierbij krijg je een heleboel tips waar je dan thuis zelf verder mee aan de slag kan. U vindt meer info over onszelf www.delevensbloem.net

Praktische informatie

Data: aankomst vrijdag 15 nov. 2019 tussen 16u en 18u. vertrek: vrijdag 22 nov. 2019 om 10u. Adres: Manoir des Ardennes Rue de l’Ourthe 1 6970 Tenneville

Verblijf: dit mooie landhuis in Tenneville is gebouwd in 1946. Het werd in 2014 grondig gerenoveerd. Het pand kreeg de nodige aanpassingen om grote groepen van 21 personen te verwelkomen op deze unieke locatie in de provincie Luxemburg. Dit met de nodige luxe en comfort. Het verblijf wordt aangeboden op basis van tweepersoonskamers. Wie er op staat om een éénpersoonskamer te hebben kan dit mits een opleg van 75€. Alle maaltijden, dranken en voedingssupplementen ( t.w.v. 200€) zijn in de prijs inbegrepen. We stellen voor om tijdens het verblijf het gebruik van gsm en pc tot een strikt minimum te beperken, Voor de ingeschrevenen voorzien we een infomoment op zaterdag 12 oktober van 11u30 tot 14u30, uitnodiging volgt.

Prijs: voor het geheel betaal je 825€. Indien je inschrijft voor 1 oktober betaal je 775€.

Inschrijving en info: frank.vervaet@outlook.com of telnr: 0472 93 97 56 sabine.colaes@outlook.com of telnr: 0476 62 91 56

Inschrijving is pas definitief na storting van het totale bedrag op rekeningnummer: BE53 7370 0973 0153 met vermelding “detoxkuur herfst 2019”

Waarom een zuiveringskuur doen?

Dagelijks wordt ons lichaam bestookt met allerlei gifstoffen uit de omgeving. Denk hierbij aan wat we eten en drinken, de lucht die we inademen, de stress die we voelen, de stralingen waaraan we bloot staan en nog zoveel meer. Ons lichaam kan gelukkig heel wat verwerken maar al die vervuiling zal op termijn toch zijn tol opeisen. Onze lever, onze darmen, ons immuunsysteem en zelfs onze hersenen staan uiteindelijk te veel onder druk met als gevolg dat we minder goed functioneren en allerhande klachten gaan ontwikkelen. Zeker na een lange winterperiode, waarin we minder buiten vertoeven, minder bewegen en minder licht opnemen, is een detoxkuur op zijn plaats.

In onze darmen leeft een kolonie micro-organismen die nauw met ons samenwerken. Dit ecosysteem wordt verstoord door de vele toxines die we dagdagelijks binnenkrijgen. Verstoring van dit darmmicrobioom, ook wel darmbrein genoemd, heeft effect op ons psychisch welbevinden en op ons immuunsysteem. Toxines die door het lichaam niet tijdig worden afgebroken gaan zich opstapelen in ons vetweefsel. Tijdens deze detoxkuur zorgen we voor een minimale aanvoer van toxines door gebruik te maken van zuiver water, biologische voeding, zuivere lucht, minimale straling, een goede sfeer en de nodige onthaasting.

Daarnaast ondersteunen we het lichaam met de gepaste voedingssupplementen die er voor zorgen dat de opgestapelde gifstoffen vrij komen en verwijderd worden. Hierbij worden vooral de lever, darmen en hersenen ondersteund en gezuiverd. De dagelijkse activiteiten zoals meditatie, wandelen en Chi Neng ondersteunen dit proces nog verder. Je kan ook gebruik maken van de sauna en de whirlpool.

De herfst is een ideale periode om te detoxen, al het “vuil” dat we opstapelden tijdens de zomer raken we op die manier kwijt en zo kunnen we vol energie de winter tegemoet gaan.

Wat staat er op het menu?

Voor het menu en de bijkomende voedingssupplementen hebben we ons laten inspireren door Alberto Villoldo. In zijn boek ” Het Amazonemedicijn” beschrijft hij hoe hijzelf, via een aangepaste detoxkuur, genezen is van een levens-bedreigende ziekte. In het voorjaar 2018 hebben we dit menu zelf uitgepro-beerd en de resultaten waren zo goed dat we dit graag met jullie willen delen. In november 2018 hebben we dit voor het eerst met een groep gedaan. De reacties waren zo positief dat we besloten de detoxweek opnieuw aan te bieden. We beginnen de dag met een glas heerlijk groentensap. De ander maaltijden bestaan uit groenten en kruiden, eiwitten en gezonde vetten zoals vettte vis, garnalen, avocado, eieren, quinoa, zaden, pitten en noten. Als tussendoortje mag je elke dag een stuk fruit en noten eten. Verder drinken we minstens 8 glazen water, groene thee en infusies.

 

Groeten,
Sabine & Frank

Gegevens

Begin:
vrijdag 15 november 2019
Einde:
vrijdag 22 november 2019
Evenement Categorie:

Organisator

Sabine Colaes
E-mail:
sabine.colaes@outlook.com

Locatie

Manoir des Ardennes
Rue de l’Ourthe 1
Tenneville, 6970 België
+ Google Maps