Ervaring van de stilteretraite in Duitsland met Wang Ling Ling en Lu Zhengdao

foto van het notitieboek

Leraar Lu Zhengdao en Wang Ling Ling leidden een tiendaagse stille retraite aangevuld met Zhineng Qigong oefeningen in oktober 2017 in Neukirchen, Duitsland. Aan het einde van de retraite werd elke deelnemer gevraagd om over zijn of haar eigen ervaring te schrijven en feedback te geven aan de leraren.

Je vraagt je af hoe het is op zo’n retraite? Wel, hier beschrijft Dennis Swennen kort zijn ervaring van toen.

 

 

Stilte in het midden van het maatschappelijk leven.

Een normale stad en hotel, maar een ongewoon curriculum: stilte en naar binnen keren.

Denken, leren en ervaren.

Lachen in stilte aan de ontbijttafel.

Vechten met mijn geloofsovertuigingen tijdens oefenperiodes.

Ik kwam hier, omdat ik wanhopig een pauze nodig had. Mijn hart, mijn innerlijk weten, leidden me in de juiste richting. Ik hoopte dat ik anders naar huis zou terugkeren. Maar dat leek ver weg en ik ontdekte dat het denken over volgende week of volgende maand niet veel veranderde. Ik werd eraan herinnerd dat mijn beslissingen hier en nu genomen konden worden, in dit moment.

Ik krijg de geweldige kans, een geweldige omgeving om mezelf te ontwikkelen en te zoeken naar antwoorden.

Niet daarbuiten, maar in de donkere grotten van mijn eigen geest.

Ware verandering ligt in een verandering van bewustzijn, een verandering van geest. Dat is ware genezing.

Stilte doorbreekt automatisch onbewuste patronen.

Een echte leraar leidt je voorbij je beperkte referentiekader richting het onbekende. Een echte leraar wijst je naar je ware zelf, in plaats van naar zichzelf.

Verzet is sterk, een onwil om te veranderen, maar altijd een klein lichtje, een stille stem die me roept. Ik luister niet altijd, ik negeer, ik verzet me.

Maar het innerlijke licht blijft schijnen en verlicht het pad.

Ik kan me ontspannen, alles ontvouwt zich precies goed.

 

 

Je komt meer te weten over de retraite van dit jaar in België via deze link: Zhineng Qigong training in aanwezigheid van laoshi Lu Zhengdao

Dit blogbericht werd oorspronkelijk gepost op de blog van Dao Qi World, de website van leraren Ling en Lu.