Opleiding tot instructor Zhineng Qigong

Tilla Van Opstal introduceerde Zhineng Qigong 20 jaar geleden in België.

Het Chi Neng Instituut dat ze heeft opgebouwd, telt ondertussen al rond de 1000 leden. Acunar wil de missie ‘het verspreiden van de kennis van Zhineng Qigong’ samen met Tilla en andere instructors verder zetten.

Het Chi Neng Instituut organiseert de opleiding tot instructor, dewelke ook beschouwd kan worden als een persoonlijk jaartraject. De nieuwe basisopleiding tot instructor start 27 september 2019 en aangezien Zhineng Qigong een open systeem is, is deze cursus ‘open’ voor iedereen.

Om de kwaliteit van de interactie van de docent met de studenten te kunnen waarborgen, wordt het aantal deelnemers beperkt. Wil je erbij zijn, schrijf dan snel in. De deelname geschiedt in volgorde van inschrijving.

Alle info over de opleiding is terug te vinden op de website chineng.be

Activiteiten georganiseerd door het Chi Neng Instituut

14 maart 2020 ¦ Wilrijk
Chi Neng Qigong in relatie tot TCM

29 maart 2020 ¦ Almere – Nederland
Verdieping in en van de basis

26 april 2020 ¦ Wiekevorst
Eendaagse voor beginners

31 mei – 7 juni 2020 ¦ Griekenland
Vakantieworkshop

14 juni 2020 ¦ Hove
Eendaagse voor beginners

 

 

 

Getuigenis

Workshop verdieping 26 oktober 2019: een impressie

 

Als je je inschrijft voor een verdiepingsworkshop bij Tilla, weet je één ding zeker: het wordt boeiend en interessant. En dat was het zeker!

Tilla heeft ons laten meeproeven van de inspirerende filosofie van Ooi Kean Hin, waar ook emoties centraal staan.  Door bewust naar binnen te kijken (‘inward viewing’) leerden we nog meer voeling te krijgen met ons lichaam, waardoor we in staat worden om erop in te spelen, ook op onze emoties. Om mededogen te oefenen en ons te leren afstemmen in harmonie met de andere(n) verraste ze ons met een leuk en leerrijk rollenspel.
Daarnaast gaf ze heel wat variaties op gekende oefeningen of volledige nieuwe, zoals de Big La Qi: een ontdekking in al zijn eenvoud. En het LQU-rondje inoefenen al staand op een rij, met je handen op de heupen iemand die voor jou staat, ook dàt was weer eens wat anders. 

Tilla schitterde op het podium voor de rode fluwelen gordijnen, omgeven door een stralend herfstdecor dat baadde in zonlicht. In alle bescheidenheid heeft ze ons weer heel wat bijgebracht in een gezellige en humoristische sfeer.
Wie er niet bij was, heeft wat gemist. (Ook de heerlijke soep van Anne :-))

Anne en Judith

 

Lees hier een interview met Tilla over haar levenswerk