Samen in beweging, 25 augustus 2019

Samen in beweging, ’t Groen Schooltje te Hove, 25 augustus 2019

Een hele dag ondergedompeld worden in zhineng qigong dat betekent vrolijkheid, verbeelding, ernst, voelen, verstillen, ervaren en uitwisselen. Het was weer echt de moeite, dat beaamden groot en klein. De geïnspireerde en inspirerende voortrekkers waren deze keer Katrin en Lieve. Lieve nam de kinderen voor haar rekening en Katrin begeleidde de volwassenen.

Enkele impressies:

Vijf kinderen – heel verschillend – gingen samen op zoek naar hun boom: staan, ademen, wandelen als een boom. Jouw boom tekenen, schilderen en knutselen. Van het wiegen van de boom in de wind naar de golven van de zee. En dan de golven voelen, qi ervaren, kleine qi en grote qi. Koning en koningin zijn- niet van een groot land- maar van jezelf. Aan elkaar laten zien en samen ervaren welke oefening zo leuk was. De kinderen beleefden met Lieve heerlijke momenten.

De mama’s en vrijwilligers doken er ook helemaal in. Het bleef niet alleen bij de beklijvende
toelichting van Katrin ‘waarom Zhineng Qigong oefenen met jonge kinderen’. Op allerlei manieren leerden we diep gronden en ontspannen, zakken in de onderste dantian om zo in onze kracht te staan. Het leuke is dat het steeds gaat over simpele dingen. Je voeten als magneten aan de grond laten kleven bijvoorbeeld of een ‘heupmassage’ per twee (met dank aan Greet) of wandelen als een boom.

Om niet te vergeten:
Klein en groot samen zingen met Geert zijn ‘Vrolijke vrienden lied’, dansen samen en sluiten af met de mantra over liefde. Lieve verwoordt het zo: ‘Een warme dag in alle betekenissen en op alle niveaus. De zaadjes zijn gepland, nu loslaten en nagenieten van een leuke ervaring.’

– Erna en Lieve