Adembenemend weekend Zhineng Qigong, Honnay, juli 2019

“Nieuwsgierig, maar ook een tikkeltje sceptisch, zo begonnen we aan het weekend Zhineng Qigong in Honnay. Het is voor mij en partner een eerste kennismaking met deze Chinese bewegingsleer. Lesgeefster Gretl Van Ourti stelt ons tijdens de eerste sessie meteen gerust: alles draait om de uitwisseling van energie tussen ons lichaam en de omgeving via eenvoudige bewegingen. Iedereen kan dat. Ze schakelt vlot tussen ons – beginnelingen – en meer gevorderden deelnemers en houdt rekening met eenieders wensen en mogelijkheden. Niets moet, alles kan, onder het motto ‘samen genieten’. En dat hebben we ook gedaan: van de lekkere biologische keuken, van de aangename tuin, van de hartelijkheid van gastheer Johan. Van de wandelingen in de prachtige omgeving, van de stilte en de rust. Van het gezelschap en de gesprekken. Van het enthousiasme van de lesgeefster, die ‘lachen is gezond’ overtuigend in praktijk bracht. En vooral van de vloeiende en meditatieve Zhineng Qigong bewegingen, die tegelijk rust en energie brachten. Het weekend lichtte voor ons een tipje van de Qigongsluier op. Wij keerden alvast terug naar huis met bakken energie en heel veel zin om hier dieper in te duiken!”

– Greet & Erik

“Ik vond het een heel bijzonder weekend. Ik zag mensen openbloeien en spontaan met van alles helpen. De sessies die ik mocht bijwonen waren zo goed doorleefd en inspelend op de noden van de groep dat ik er enorm van genoten heb. Ik heb altijd genoten van Tilla, ik geniet zeker ook van Gretl! Een zeer waardige, wijze en super goedlachse opvolger. De afwezigen hadden weeral eens ongelijk! Dank aan allen die bijdroegen tot het super geslaagde weekend! Hartegroet en tot de volgende!”

– Johan Claus, bezieler centrum Adembenemend

 

Vanwege het success van deze editie, besloten we om er nog een te organiseren. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus kan je nog deelnemen aan het weekend in Honnay.