Welkom in mijn Leven: Chi Neng Qigong!

Een verslag van de workshop in Honnay, juli 2018.

Als gastheer zie je meestal de anderen oefenen en zo neem je deel en bewonder je, vanop afstand. Maar deze vrijdag liet ik me verleiden om de inleiding mee te doen! Want men beloofde mij het hart van Chineng Qigong te ontsluieren.

Mijn aandacht was getrokken en al bij de eerste oefening was het raak. Een Lift Chi up oefening om de Chi van binnenuit te ervaren. Dit was zo een sterke ervaring, omdat ik plotsklaps mocht zien en voelen met de ogen dicht waar het allemaal om draaide. Op een dag in 2008 had ik de Nieuwe Energie al gezien en gevoeld, maar dit was anders: een oranje-rode, levende vuurbal doorzinderde mijn lichaam en mijn lichaam loste op en deinde uit in de andere Chi-velden in de ruimte. Het was het moment van Rome zien en sterven! Voor mij was dan al het weekend geslaagd! En zonder dit moment te willen vasthouden, wil ik het toch even in woorden koesteren en dank U zeggen. Ik wil zeker ook Nicky en Nele van harte danken omdat jullie aan drie beginnelingen het allemaal erg duidelijk hebben proberen maken! Het is nooit te laat en het is uiteindelijk gelukt! Waarvoor proficiat! Dit Goddelijk moment op vrijdagavond, de eerste dag van het laatste weekend in mijn Leven kan een eindpunt en ook een beginpunt zijn. Om het in quantum-fysica termen uit te drukken: mijn zwarte gaten raken stilaan vervuld van het Helende Chineng Qigong – vuur!
Moet er dan nog taart zijn?

Een dankbare gastheer tijdens de fruitzomer van 2018,
Johan Claus, en tot ooit!

 

PS: ’s Avonds trok ik van een adembenemende avondzon volgende foto’s en ook van negen kraanvogels op zoek naar de laatste kersen onder mijn boom!

 

“Zo leuk, dank jullie wel. Ik ben blij dat ik er bij was. Tot de volgende keer.” – Liefs, Eleni

“Heel erg bedankt, ook voor het zeer geslaagde weekend. Heel knap gedaan, met zoveel engagement! Hopelijk tot de volgende!” – Ingrid

“Wij vonden het ook een fijn weekend. Dank je voor jullie begeleiding. Dank je voor de gastvrijheid. Dank je voor jullie open energie.” – Ils en Marc