‘De lente kunnen ze niet annuleren’ (D. Hockney) – Cindy getuigt

'De lente kunnen ze niet annuleren' David Hockney

Lente

Jonge, fris groene plantjes steken hun kopjes boven het warm wordende zand. Bijtjes op zoek naar de zoete nectar van de eerste lentebloeiers en bloesems.De eerste lentezonnestralen  verwarmen je wangen, je ogen … heel je gelaat. Onze meesjes druk in de weer om hun jaarlijks nest te maken. Dankbaar gebruik makende van het vogelnestje. Dit hangt lekker in de zon, beschut door een heerlijke frambozen struik. Lente 2020 even stil staan en mijmeren.Lente 2020 de periode waarin het Covid-19 virus de wereld even een halt toe roept.

Level 1 opleiding

14 maart een dag waar we met gans de groep naar uitkeken.Een kijkje in de wondere wereld van TCM. Op dat moment is er nog geen sprake van de gekende maatregelen. Wat doen we als groep. Meningen zijn verdeeld. Iedere mening telt en mag er zijn, zonder oordeel, oprecht, kijkende vanuit eigen perspectief. Onze lieve Tilla stuurt een mailtje … “ We laten het best even zo en kijken wat de volgende weken ons brengt. “

Gongs

Ondertussen werken we vlijtig onze 3CM af. Niet onmiddellijk mijn favoriete oefening uit de reeks. 😊 Ook dat is los laten en op zoek gaan.Wat maakt dat ik er toch vaak zo’n weerstand bij voel…De wall-squat werd ingeleid. We voelen dat ondersteuning welkom zou zijn. Hulplijn Tilla wordt ingeschakeld. Via mail krijgen we tips en trics. Laatste jaar level 1 opleiding voor Tilla. Lesgeven en ondersteunen via mail. Het is eens wat anders 😊.

Tochtgenoten

 Ik mis mijn wekelijkse lessen bij Kundera. Onze tochtgenoten van de level 1 groep. Samen een Qi-veld opzetten. Verfijning, diepgang in de oefeningen door de “correcties” van onze teachers. Voor mij voelt het zoveel krachtiger. Dankbaar dat ik de opleiding volg. Het is bewust tijd leren vrij maken met vallen en opstaan. Door de dagelijkse gongs voel je wat Qigong met je doet. Ik kan het … alleen en toch in verbondenheid in het Qi-veld. En via Wahts’ app 😊

Zoom

De geplande lessen vallen stil. Toch gaat er een nieuwe wereld voor me open. Er komt tijd vrij. Hier maak ik dankbaar gebruik van om online te snuisteren.Wat een prachtig aanbod. Zou die Zoom wel te vertrouwen zijn…Ik waag de sprong.“ Down the rabbit hole.” Nikky. Komt dat even binnen. Eerste sessie onmiddellijk met Master Wei Qi Feng. Alleen zijn warme uitstraling en glimlach maakt m’n hart warm. M’n middag pauze verzet ik zodat ik om 14u kan aansluiten. Ik voel, dit geeft me energie. Ik denk, dit geeft me de kracht.

Teachers

Verschillende teachers passeren de revue. De verbinding die ik voel is al even verschillend. Ook dit mag. Soms duik ik mee in de oefening. Mijn Chinglisch groeit mee. Heerlijk genietend, helemaal opgeladen. Soms ben ik niet mee. De uitleg is me niet zo duidelijk. Een oefening van level 2 die we bij Kundera deden. M’n nek geeft signalen dat ik fout bezig ben. Ik laat het los. Blijf in het Qi-veld en doe m’n oefeningen van Tilla.

En dan begin je te hoesten.

Plots ben je door en door koud. Begin je te hoesten. Neem je contact op met je arts.Word je opgevolgd.Ze geeft aan 99% zeker te zijn dat het om het virus gaat. Het maakt me niet bang. M’n gezin verder beschermen is wel belangrijk voor me. Vorig jaar had ik er anders voor gestaan.Ik voel dat ik op dit moment energie heb dankzij Qigong. Dankzij het dagelijks oefenen en de vele online sessies. Energie om rustig te blijven. Energie om m’n eigen immuniteit de kans te geven dit aan te gaan.

Spiegelen

Ondanks de rust en energie van de sessies is er ook energie verlies. Ik val in een oud-patroon. Van in rust blijven ga ik naar een te veel naar buiten gaan. Wil vooruit, te veel vechten tegen. Sommige dingen los ik niet voldoende. Ik wil controle houden. Mijn hart gaat tekeer, mijn mind volgt. Ik krijg van Tilla een spiegel. Die komt even binnen.“ Rust” is wat er nu nodig is, vergeet dat niet. Dit is ook Qigong. Niet alleen oefenen maar oude patronen onder ogen zien. En ze proberen te doorbreken met ups en downs. Ik neem even afstand. Blijf de dagelijkse sessies van Maarten Van Opstal volgen. Ga terug naar binnen. Ze geven me terug kracht. Niet alleen mij. Een duif komt voor het raam zitten. Mee genietend van het Qi-veld.

Quarantaine

In week 2 krijg ik een fellere opstoot. De arts twijfelt opnemen of niet. Ik mopper wel eens op m’n man omdat hij vaak gadgets koopt. Nu ben ik blij.We kunnen zelf de saturatie opvolgen dankzij zo’n gadget. Ik sta onder dagelijkse verscherpte opvolging. Een rollercoaster van emoties volgen. Ik neem ze mee in de oefeningen van Maarten.

We don’t fight anything. It will only take energy from us. Instead we accept and embrace, listen to ourselves.

Dankje Maarten. Mijn thuis quarantaine wordt verlengd met 2 weken extra. Ik mis de knuffels en de zachte aanraking van m’n kinderen en m’n man enorm. Daarnaast ook dankbaar dat ik thuis kan en mag blijven. Om aan te sterken. In mijn vertrouwde omgeving.

Acunar

Nele stuurt een mailtje. Zie je het zitten om je ervaringen rond Corona en Qigong te delen. Niets moet, alles mag…Waar ik voorheen onmiddellijk in de startblokken zou zijn gesprongen. Laat ik de mail even rusten. Ik voel of ik energie genoeg heb om ermee aan de slag te gaan. 2 dagen later voel ik. Het lukt me nu wel. De 8-verses gaan aan. Ik maak een Qi-veld en zet me achter m’n computer.

HYLT lieve Qigongers.

Speel met de Qi. Geniet van de lentezon, de mooie natuur en je naasten. Het gaat jullie goed. We zien mekaar zeker terug. Op een ééndaagse, in een Qi-veld of via Zoom. Hoe, wanneer, waar … maakt niet zoveel uit. Maar we zien, horen en voelen mekaar.

Veel liefs, Cindy